Materialen digitaliseren

Een van de vereisten om secundaire bouwmaterialen hoogwaardig in te zetten is deze aan te bieden via een digitale marktplaats. Dat kan alleen als de inventarisatie tool de juiste informatie geeft die daarvoor nodig is. Een ‘markt’ kan alleen die vraag en aanbod matchten, als er rekening gehouden wordt met oa de efficiënte schaalgrootte van de markt, de benodigde kwaliteitsnormen en de vereisten van een ‘transactie.

CO2 van bouwmaterialen reduceren

Zo moet de prijs van milieulast van primair bouwmateriaal en milieuwinst van secundair materiaal opgenomen en vergeleken worden in de prijsstelling van de materialen.Herbruikbare materialen besparen de uitstoot van Co2 van de primaire processen van materiaal productie (embodied Co2). Deze maatschappelijke ‘winst’ blijft nu onbetaald. Door de toepassing van materialenpaspoorten als resultaat van een goede inventarisatie zorgt voor registratie van alle rechten.

Vraag een aanbod

Het aanbod en de vraag naar herbruikbare materialen stijgt als de volgende zaken opgepakt worden bij bestaande gebouwen bij een goede inventarisatie op materialenkenmerken, losmaakbaarheid en toxiteit. De inventarisatie wordt vastgelegd in een materialenpaspoort en gekoppeld aan de vastgoedeigenaar. Deze kan de kwaliteit van de aanwezige materialen objectief verifiëren, zowel in een gebouw als daarbuiten binnen de context en de wensen van de omgeving/regio.

Kwalitatieve materialenpaspoort

De vraag naar herbruikbare materialen stijgt als de kwaliteit van materialen gegarandeerd kan worden. Deze kwaliteit kan wordt vastgelegd aan de hand van het geverifieerde materialenpaspoort van deze materialen via de inventarisatie tool. Hoogwaardig hergebruik van materialen uit gebouwen is gebaat bij een verwerkingsproces dat aansluit bij bestaande productieprocessen voor secundair materiaal als beton, hout, baksteen, staal, glas en polymeren. En dat kan alleen gegarandeerd worden met een goede inventarisatie tool.

Contact Cirdax

Tel: 045 303 0678

E-mai: info@cirdax.com

Gratis CO2 scan aanvragen

Tel: 045 303 0678

E-mail: scan@cirdax.com

Gratis software demo aanvragen

Tel: 045 303 0678

E-mail: demo@cirdax.com

Manager sustainability & circularity
Inventarisatie app

INVENTARISATIE
APP

MATERIAAL PASPOORTEN

PERFORMANCE DASHBOARD

3D DIGITAL
TWIN

(BIM) DESIGN TOOL

Inventarisatie app

LIFECYCLE MANAGER

BEHEER & ONDERHOUD

MATDAQ

CO2 BALANS CALCULATOR

SOCIAL RETURN TOOL