Bereken GRATIS het CO2 besparings- potentieel van je gebouw(en)

Binnen 24 uur in je inbox!

ik wil een scan

“CO2, we moeten er wat mee!”

Je kunt er niet meer omheen: de energietransitie. We moeten met z’n allen onze CO2 uitstoot verlagen en daarmee zijn we goed op weg! Er wordt bijvoorbeeld al veel duurzame energie opgewekt. En naast opwekken kijken we ook kritisch naar het energie gebruik in de eerste plaats. Hoe minder verbruik, hoe minder opwekking, hoe minder CO2-uitstoot.

Simpel. Of toch niet?

Voor veel vastgoedbezitters is het antwoord ‘Niet echt!’. Want naast energie ambities zien gemeentes, woningcorporaties en andere vastgoedbezitters ook circulaire ambities op zich afkomen. Bij circulair slopen en bouwen worden materialen hergebruikt en gaan er dus geen kostbare grondstoffen verloren. Er is dus minder behoefte aan productie van nieuwe materialen en dat spaart weer energie. Voor het gebruik van secundaire grondstoffen is driekwart minder energie nodig dan voor primaire! Het doel van beide ambities is dus hetzelfde is: CO2 besparing.

Hoe bespaar ik dan?

De basis van een CO2-besparingsplan is weten hoe en hoeveel je kunt besparen met een circulaire strategie. Dit brengen wij voor jouw bedrijf in kaart met onze gratis CO2 besparingspotentieel scan van je gebouw(en). Of je nu gaat slopen of juist bouwen, door op voorhand te berekenen hoeveel CO2 je bespaart middels materialenhergebruik kun je gefundeerd invulling geven aan duurzame ambities en toewerken naar meetbare resultaten.

ik wil een scan

Binnen 24 uur in je inbox!