VASTGOED DIGITALISERING


Cirdax is de slimme software tool, die ontwikkeld is als onderdeel van Re Use Materials als hulpmiddel om een circulaire economie te realiseren. Door te achterhalen welke materialen in een gebouw zitten en deze een waarde te geven, kunnen we concreet invulling geven aan effectief en efficiënt grondstoffengebruik. Cirdax Vastgoed Digitalisering maakt je volledige (bestaande) vastgoed digitaal. Het is een complete oplossing waarmee vastgoed eigenaren grondstoffen makkelijk kunnen doorverkopen of hergebruiken, waarmee ze de CO2 impact aanzienlijk verlagen. Door het digitaal neerzetten van deze data kunnen we vastgoedprojecten efficiënter uitvoeren. Hierdoor kun je de beste keuzes maken op het gebied van duurzaam slopen en bouwen en kun je meetbare duurzame resultaten behalen. Hiermee ben je voorbereid op alle toekomstige regelgevingen en kun je een blijvende voorsprong op je concurrenten behouden! Gemakkelijk, duurzaam en winstgevend voor onze opdrachtgever, dat is waar we met onze diensten naar streven. Bekijk hieronder wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

IOS INVENTARISATIE APP

Het startpunt is een materialen inventarisatie. Vervolgens wordt het systeem gevuld met materialen die geschikt zijn voor hoogwaardig hergebruik en verkoop. Dit doordat deze op een duurzame manier worden gedemonteerd tijdens sloop, of renovatie. De mobiele App (iOS) maakt het heel eenvoudig aanwezige materialen in een gebouw in kaart te brengen, correct te registreren en deze informatie altijd in te zien.

MATERIAAL PASPOORTEN

Een materiaal paspoort geeft materialen identiteit. Deze identiteit wordt bepaald door het toekennen van een aantal unieke eigenschappen. Met name: de kwaliteit, kwantiteit, afmeting, kleur, recyclebaarheid en demontabelbaarheid van een materiaal. De tool Materiaal Paspoorten maakt de identificatie en de waardering van materialen op ieder gewenst (vastgoed)niveau inzichtelijk.

3D DIGITAL TWIN

Een Digital Twin is een dynamische virtuele 3D weergave van een vastgoedobject. Cirdax creëert met deze digitale modellen een exacte kopie van de werkelijkheid. Hierbij wordt voor zowel alle gebouw- en materialen informatie als gebouw documentatie opgeslagen.

CO2 CALCULATOR

Hoeveel CO2 bespaard wordt door hergebruik van materialen in een gebouw, kan door aan een materialenpaspoort van een gebouw, door middel van de CO2 calculator, een CO2-balans te koppelen. Daarbij wordt per materiaal opgenomen wat de CO2-impact van de hoeveelheden materiaal is. Een CO2-balans vertelt dus in één overzicht wat hergebruik van materialen maatschappelijk waard is.

BEHEER EN ONDERHOUD

De module Beheer & Onderhoud brengt je binnen een paar minuten op de hoogte van de status van je vastgoed. Zo is te zien welke contracten bijna verlopen zijn, of hoeveel achterstallig onderhoud er de laatste tijd heeft plaatsgevonden. In één oogopslag heb je inzicht in alle aspecten die komen kijken bij nieuwbouw, verbouw, aankoop en gebouwinspecties.

PERFORMANCE DASHBOARDS

Het Performance Dashboard geeft een visuele weergave van de prestaties van een project, op basis van circulariteit, financiën, CO2 emissies en social return. Deze tool maakt het makkelijkom resultaten aantoonbaar te maken, te rapporteren en te delen met stakeholders.

MATERIALEN WERKPLAATS

Wanneer een pand op korte termijn gesloopt wordt, maakt de online Materialen Marktplaats het mogelijk om vantevoren materialen die hergebruikt kunnen worden te verhandelen. Het is een openbaar portaal dat te vergelijken is met webshops als marktplaats.nl. Vraag en aanbod komen hier samen.

BIM TOOL

Cirdax wilt BIM s integreren in de bedrijfs- en klantprocessen van vastgoedeigenaren. Ons ultieme einddoel is: ”Actuele vastgoeddata overal en altijd toegankelijk én te visualiseren”. Vaak worden er bij opdrachtverstrekkingen van grootschalige renovatie- en onderhouds-projecten BIM-modellen en een BIM-werkwijze verlangd. Dit geldt ook steeds vaker voor nieuwbouw- en ontwikkelprojecten.

TARIEVEN

Voor iedere vraag een passende oplossing